Ga naar de inhoud

Over mij

Inge Hamelink Oosdijk van VisualiseeringeHey! Mijn naam is Inge Hamelink-Oosdijk. Samen met mijn man, zoon en dochter woon ik in Halsteren, een dorpje in Noord-Brabant.

In mijn werk als leerlingbegeleider maak ik dagelijks gebruik van de tool: ondersteunend tekenen. Deze manier van visualiseren (zichtbaar maken) gebruik ik intensief sinds de laatste jaren.

Eerder maakte ik als leerkracht in het cluster 2-onderwijs ook dagelijks gebruik van totale communicatie (het bewust inzetten van diverse communicatiemiddelen), maar dacht hierbij voornamelijk aan: gebaren, stappenplannen, picto’s, foto’s en filmpjes.

leren om te tekenen
Pas op het moment dat ik individueel met leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) ging werken, voelde ik dat er meer mogelijk moest zijn om deze leerlingen de taal beter te kunnen laten begrijpen.

Want wat is het lesaanbod op school talig! Ik ging op zoek en kwam terecht bij Pien van der Most
(www.ondersteunendtekenen.nl/www.tekenenbijtos.nl).

Zij ontwikkelde de tool: Ondersteunend tekenen (bij TOS). ‘Dit is het! Hier wil ik mij voor inzetten! De wereld voor (TOS-)leerlingen een stukje begrijpelijker maken door de gesproken taal direct te ondersteunen met tekeningen.’
TOSinc. ondersteunend tekenen visualiseeringe trainer

Inmiddels ben ik trainer geworden bij: Ondersteunend tekenen (bij TOS) en kan ik jou door ervaring en de opleiding tot trainer deze waardevolle tool aanleren middels de Basisworkshop ondersteunend tekenen (bij TOS).

Daarnaast kun je bij mij ook terecht voor het visueel maken van, meestal wat, ingewikkelde stukken.
In overleg teken ik digitaal een praatplaat voor jouw organisatie waarin de kern, de hoofdzaak, van bijvoorbeeld een jaarplan visueel gemaakt is.

Hierover meer informatie onder het tabblad: praatplaat.